ГоловнаПолітика

Держдеп підтвердив, що Обама підпише закон про підтримку України

Тим часом у президента є значні сумніви з цього приводу, зазначила Псакі

Держдеп підтвердив, що Обама підпише закон про підтримку України

Президент США Барак Обама має намір підписати законопроект, ухвалений минулого тижня Конгресом, який передбачає надання військової допомоги Україні, а також запровадження додаткових санкцій проти Росії.

Про це заявила речник Держдепартаменту Джен Псакі, передає Укрінформ.

"Президент має намір підписати Акт на підтримку свободи України, незважаючи на значні сумніви", - підкреслила речник зовнішньополітичного відомства США.

Коментуючи питання додаткового економічного тиску на РФ на тлі попередніх заяв адміністрації про необхідність обов'язкового узгодження цих кроків з ЄС, Псакі підкреслила, що закон лише "уповноважує президента запроваджувати санкції у міру необхідності".

Вона також нагадала, що вибір майбутнього Росії залишається за нею самою. У зв'язку з цим представник Держдепу порекомендувала російській стороні "вибрати виконання мінських домовленостей", щоб США змінили нинішній курс санкцій проти РФ.

Нагадаємо, законопроект №2828 "Акт на підтримку свободи України-2014 "передбачає фінансову допомогу Україні у розмірі 510 млн дол., з них 160 млн дол. - військова допомога. Документ також передбачає запровадження санкцій проти російського енергетичного сектору.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram