ГоловнаПолітика

Яценюк їде до Брюсселя домовлятися про подальшу інтеграцію України в НАТО

Прем'єр має намір відвідати штаб-квартиру НАТО 15 грудня

Яценюк їде до Брюсселя домовлятися про подальшу інтеграцію України в НАТО
Фото: www.kmu.gov.ua

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк і генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг обговорять відновлення євроатлантичного курсу держави та інші першочергові кроки зі зближення України та Альянсу.

Такі питання заплановано для обговорення під час зустрічі глави українського уряду та генсека Альянсу в понеділок, 15 грудня, в Брюсселі, повідомив радник-посланник Місії України при НАТО Єгор Божок, передає Укрінформ.

"У порядку денному зустрічі - відновлення курсу на євроатлантичну інтеграцію, першочергові кроки для зближення України з НАТО. В першу чергу це адаптація до стандартів НАТО національної нормативно-правової бази з питань статусу і взаємодії збройних сил, реформування відповідно до стандартів НАТО секторів оборони та безпеки, оборонно-промислового комплексу і Збройних сил України, розвиток взаємосумісності української армії та сил Альянсу", - розповів дипломат.

Серед інших актуальних тем він відзначив розвиток можливостей України у сфері кіберзахисту, плани взаємодії України з НАТО у певних напрямках співробітництва із залученням відповідної консультативної, практичної та матеріально-технічної допомоги з боку Альянсу.

"Це, зокрема, імплементація Річної національної програми Україна-НАТО на 2015 рік і Дорожньої карти поглиблення взаємосумісності між Збройними силами України і НАТО на 2015-2016 роки", - уточнив радник-посланник.

Крім цього, український прем'єр і голова Альянсу можуть обговорити посилення дипломатичного представництва НАТО в Україні.

"Дуже важливою є також подальша допомога з боку НАТО для протидії гібридній війні Росії проти України", - підкреслив Божок.

Нагадаємо, в коаліційній угоді закріплено зобов'язання до кінця 2014 року законодавчо взяти курс України на вступ до НАТО.

Так, коаліція має в четвертому кварталі 2014 року внести зміни до Законів України "Про засади внутрішньої і зовнішньої політики" та "Про основи національної безпеки", серед іншого передбачивши скасування позаблокового статусу України, відновлення політичного курсу на інтеграцію в Євроатлантичний простір безпеки і членство в організації Північно-атлантичного договору (НАТО).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram