ГоловнаСвіт

Путін став найвпливовішою людиною року за версією AFP

До рейтингу увійшли також Папа Франциск, лідери ісламістів, гонконгські опозиціонери і правозахисники

Путін став найвпливовішою людиною року за версією AFP
Фото: EPA/UPG

Президент РФ Володимир Путін очолив рейтинг найвпливовіших людей року за версією французького інформаційного агентства АFP.

Рейтинг, до якого увійшли 10 персон, було складено за результатами опитування серед журналістів AFP. У ньому взяли участь 380 співробітників редакції агентства.

"Через український конфлікт та анексію Криму відносини Сходу і Заходу переживають свою найгіршу кризу за чверть століття, від падіння Берлінської стіни. У свої 62 роки російський президент Володимир Путін є центральним гравцем у цьому протистоянні, яке ризикує в будь-який момент перейти в стан "холодної війни", - пише агентство.

На другому місці рейтингу стоїть лідер терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІД) Абу Бакр аль-Багдаді, а замикають трійку важливих персон школярки з нігерійського району Чібок, викрадені внаслідок нападів, які приписують членам радикального ісламістського угруповання "Боко Харам".

Також у список агентства AFP другий рік поспіль входять Папа Римський Франциск і юна пакистанська правозахисниця Малала Юсуфзай, яка отримала Нобелівську премію миру.

Рештою фігурантів рейтингу є лідер демонстрантів у Гонконгу Джошуа Вонг, батьки страченого бойовиками "Ісламської держави" журналіста Джеймса Фоулі - Дайан і Джон, південноафриканський спортсмен-ампутант Оскар Пісторіус, автор книги "Капітал в XXI столітті" Томас Пікетті і засновник торгового онлайн-майданчики Alibaba, найбагатша людина в Азії за версією агентства Bloomberg Джек Ма.

Торік першим у цьому списку виявився колишній співробітник ЦРУ Едвард Сноуден, який отримав політичний притулок у Росії, друге місце займав іранський президент Хасан Рухані, а на третьому місці опинилася пакистанка Юсуфзай.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram