ГоловнаПолітика

Згуладзе попросила про українське громадянство

Аваков обіцяє подати клопотання на призначення грузинки в МВС із понеділка

Згуладзе попросила про українське громадянство
Фото: http://www.newsgeorgia.ru

Катерина (Ека) Згуладзе, яка стане першим заступником міністра внутрішніх справ, написала заяву про надання їй українського громадянства.

Про це повідомив у фейсбуку міністр Арсен Аваков.

"Підписав клопотання президентові України про надання українського громадянства Катерині Згуладзе. Ека написала заяву з проханням про надання громадянства України і складання громадянства Грузії", - заявив чиновник.

У понеділок, коли Згуладзе вже стане українкою, Аваков обіцяє подати клопотання про її призначення на посаду першого заступника.

"Дуже радий цьому. Компетентності, волі до реформ і посмішок у МВС стане більше", - заявив Аваков.

Нагадаємо, що Згуладзе раніше виконувала обов'язки міністра внутрішніх справ Грузії. Вона була призначена на посаду заступника голови МВС Грузії 2006 року у віці 26 років. Реформувала правоохоронні органи, а також вирішувала антикорупційні питання. Після того, як колишній міністр внутрішніх справ Бачо Ахалая пішов у відставку, Згуладзе виконувала обов'язки керівника МВС до приходу до влади нового прем'єр-міністра Іраклія Гарібашвілі.

Зараз в уряді вже працюють три іноземці, які отримали українське громадянство. Це міністр економіки, уродженець Литви Айварас Абромавічус, грузин Олександр Квіташвілі з Міністерства охорони здоров'я, а також американка українського походження Наталія Яресько.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram