ГоловнаПолітика

Опоблок переривав роботу Ради

Опозиціонери вирішили нагадати про себе вимогою про соцвиплати

Опоблок переривав роботу Ради
Фото: Александр Ратушняк

Причиною перерви в роботі Верховної Ради на 30 хвилин, яку оголосили за ініціативою фракції Опозиційного блоку та групи "Воля народу", стала вимога ухвалити кілька соціальних законів.

Про це повідомив журналістам нардеп від Опоблоку Сергій Льовочкін.

"Учора ми почули програму уряду про те, що будуть заморожені пенсії, зарплати. В умовах нинішньої інфляції ми вважаємо це неприйнятним. Тому після перерви будемо вимагати розгляду соціального пакету із семи законопроектів, які подав Опозиційний блок", - сказав він.

На запитання про дії депутатів, якщо їхніх вимог не виконають, Льовочкін зазначив: "Тоді люди їм розкажуть, що потрібно робити".

Зі свого боку депутат від "Батьківщини" Андрій Кожем'якін назвав вимоги Опозиційного блоку і "Волі народу" дивними.

"Якщо вони подали пакет законопроектів, він повинен пройти регламентну процедуру: розгляд у комітетах, перше читання і так далі", - сказав він.

Кожем'якін порадив Опозиційному блоку "бути скромнішими".

"Я маю дуже великий досвід перебування в опозиції, тому вважаю, що їм потрібно перебудувати свої відносини у фракції... Їм дуже складно в опозиції, вони себе так поводять, як ніби вони у владі, а часи змінилися, потрібно бути скромнішими", - вважає депутат.

Перерва в роботі Ради тривала з 11:15 до 11:45. Після відновлення засідання віце-спікер Оксана Сироїд зачитала депутатські запити. Про вимоги Опозиційного блоку керівництво парламенту не згадувало.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram