ГоловнаПолітика

Парламент сьогодні розгляне програму Кабміну

У порядку денному Ради - закон про РНБО, порядок денний сесії і звернення до Держдуми РФ

Парламент сьогодні розгляне програму Кабміну
Фото: Макс Требухов

Верховна Рада України сьогодні на пленарному засіданні розгляне програму діяльності Кабінету Міністрів України. Про неї розповість прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк. Відповідне рішення опубліковано в порядку денному пленарного засідання.

Народні депутати в першому читанні розглянуть законопроект про зміну до Закону України "Про Раду національної безпеки і оборони України" - вдосконалення, координацію і контроль у сфері національної безпеки і оборони, а також затвердять порядок денний першої сесії Верховної Ради України восьмого скликання.

Український парламент також має намір звернутися до Державної думи Російської Федерації та президента Росії Володимира Путіна із закликом звільнити українську льотчицю і народного депутата Надію Савченко.

У порядку денному також є проект-постанова про внесення змін до постанови Верховної Ради України "Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України восьмого скликання".

Народні депутати також розглянуть проекти постанов про зміни в адміністративному устрої Донецької області. В одному з проектів йдеться про зміну і встановлення меж Артемівського району Донецької області, інший же проект стосується зміни та встановлення меж Волноваського, Новоазовського і Тельманівського районів Донецької області.

Нагадаємо, на попередньому пленарному засіданні у вівторок, 9 грудня, парламент працював лише годину. Після засідання депутати взялися до роботи в комітетах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram