ГоловнаПолітика

Мер Запоріжжя заявив про підготовку силового захоплення влади у місті

Олександр Сін звинувачує "донецькі фінансові клани" у намірі змістити його з посади

Мер Запоріжжя заявив про підготовку силового захоплення влади у місті
Александр Син
Фото: tsn.ua

Мер Запоріжжя Олександр Сін розмістив на сайті міськради екстрену заяву, в якій повідомив про підготовку силового захоплення влади в місті.

"Мені надійшла інформація про заплановане на найближчі дні силове захоплення влади в місті з залученням озброєних бойовиків, проплачених псевдоактивістів і відсторонення від виконання обов'язків депутатів міської ради, виконкому міськради і мене як міського голови", - сказано в повідомленні.

Сін заявив, що проти легітимної міської влади розв'язано безпрецедентну інформаційну війну.

"Організаторами і замовниками цих провокацій виступають донецькі фінансові клани, що увійшли в змову з окремими представниками запорізького бізнесу. Їх метою є дестабілізація ситуації в місті, встановлення контролю над міським бюджетом, засобами комунальних підприємств, розпоряджання міським майном і землею", - повідомляє мер.

За даними Сіна, заплановані організація заворушень і сутичок із правоохоронними органами під час мітингу, силове захоплення будівлі міськради, блокування роботи сесії міськради, примусове відсторонення від виконання обов'язків міського голови та інших посадових осіб міськради, призначення свого так званого мера на мітингу.

Він просить вважати свою заяву офіційним зверненням до міністра внутрішніх справ України, голови Служби безпеки України, начальника Головного управління МВС України в Запорізькій області, начальника управління СБУ в Запорізькій області.

Нагадаємо, в суботу виникли заворушення у Вінниці, захоплено будівлю, в якій розташовані облрада і обладміністрація.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram