ГоловнаПолітика

Комітети Ради, що досі без керівників, отримає фракція Ляшка

Парламент завершить формування комітетів у вівторок

Комітети Ради, що досі без керівників, отримає фракція Ляшка
Фото: Макс Требухов

Три комітети Верховної Ради, які поки що не мають керівників, отримає фракція Радикальної партії. Про це заявив заступник голови фракції "Батьківщина" Андрій Кожем'якін, пише РБК-Україна.

"Зараз тривають консультації з приводу постанови щодо комітетів, враховуючи пропозиції Олега Ляшка. Я так розумію, що на завтра в парламент на розгляд винесуть це питання. А в комітетах, де ще не призначено голів, будуть голови від фракції Ляшка", - сказав Кожем'якін.

Верховна Рада створила 27 комітетів і призначила керівників 24 із них на засіданні 4 грудня. Без керівників залишилися комітет з питань будівництва, містобудування, ЖКГ і регіональної політики, комітет з питань фінансів і банківської діяльності та комітет з питань регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності Ради.

Три комітети Верховної Ради мали очолити представники Опоблоку. Однак фракція зажадала собі комітети зі свободи слова та з прав людини, а оскільки коаліція не погодилася віддати їх колишнім "регіоналам", Опоблок узагалі відмовився від комітетів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram