ГоловнаПолітика

РНБО підтвердила чергові переговори з бойовиками 9 грудня

Зустріч тристоронньої групи, як і раніше, запланована в Мінську

РНБО підтвердила чергові переговори з бойовиками 9 грудня
Фото: EPA/UPG

Чергове засідання тристоронньої контактної групи з врегулювання конфлікту на Донбасі має відбутися 9 грудня. Про це на брифінгу в неділю повідомив спікер РНБО Андрій Лисенко.

"Наступного тижня ми очікуємо здійснення важливого кроку в напрямку мирного врегулювання. Як повідомив президент України Петро Порошенко, 9 грудня в Мінську планується зустріч тристоронньої контактної групи за участю представників України, Росії та ОБСЄ з врегулювання ситуації на Донбасі. За результатами зустрічі очікується затвердження реалізації графіка мінських домовленостей", - сказав Лисенко.

На вівторок призначено "день артилерійської тиші", і протягом 30 днів після цього сторони повинні вийти на лінію сутички, зазначену в мінському протоколі. Одночасно з цим має відбуватися відведення важкого озброєння і забезпечення ОБСЄ моніторингу за постійним припиненням вогню.

Нагадаємо, перший протокол про припинення вогню тристороння контактна група підписала ще 5 вересня, відтоді бойовики не припиняли обстрілу ні на один день. Україна пропонувала змінити формат переговорів, проте Росія відмовилася від участі в контактній групі представників будь-яких європейських країн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram