ГоловнаПолітика

Парламент відновить розслідування "іловайського котла"

Слідча комісія дійшла висновку, що Міноборони і Генштаб приймали неправильні рішення

Парламент відновить розслідування "іловайського котла"
Обстрелянный грузовик под Иловайском
Фото: EPA/UPG

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони вирішив відновити роботу тимчасової слідчої комісії, що займається розслідуванням загибелі українських солдатів під Іловайськом Донецької області. Про це повідомив народний депутат від партії "Народний фронт" Дмитро Тимчук на сторінці в Фейсбуці.

"На першому ж засіданні комітету ВР з питань національної безпеки і оборони (в який входжу і я) було прийнято рішення про відновлення роботи тимчасової слідчої комісії парламенту з розслідування обставин трагічних подій, які призвели до загибелі та захоплення в полон бійців добровольчих батальйонів та Збройних сил Україна біля Іловайська", - пише Тимчук.

Нагадаємо, згідно з попередніми висновками ТСК, до трагедії під Іловайськом призвели помилкові призначення екс-міністра оборони Валерія Гелетея і начальника Генштабу Віктора Муженка.

Наприкінці серпня цього року під Іловайськом Донецької області бойовики оточили позиції сил АТО, взявши українських бійців в так званий котел. В результаті загинули, були поранені і зникли безвісти близько тисячі українських військових. Втрати під Іловайськом стали наймасштабнішими для сил АТО за час операції на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram