ГоловнаПолітика

Міліція відкрила справу через заворушення у Вінниці

Через напад на ОДА до лікарні потрапили семеро міліціонерів

Міліція відкрила справу через заворушення у Вінниці
Фото: http://mvs.gov.ua

Слідче управління міліції почало кримінальне провадження за фактом безладів у Вінницькій обласній держадміністрації.

Про це повідомила прес-служба УМВС у Вінницькій області.

Справу порушено за частиною 4 статті 296 (хуліганство) і частиною 2 статті 345 Кримінального кодексу (погрози або насильство проти працівника правоохоронного органу).

Під час заворушень отримали травми або надихалися газом вісім міліціонерів. Сім із них потрапили до лікарень, у тому числі троє - у реанімацію. Також по медичну допомогу звернулися шестеро громадян, яких не довелося госпіталізувати.

Нагадаємо, що в суботу у Вінниці мали розглядати питання про відставку Сергія Світка, голови місцевого обласної ради. Щоб цього не допустити, під облрадою зібрався мітинг, який переріс у штурм обласної ради. Активісти прорвалися в приміщення облради, депутати розбіглися.

Народний депутат, радник голови МВС Антон Геращенко повідомив, що заворушення у Вінниці виникли через розбіжності між губернатором області Анатолієм Олійником і Світком. Останнього підтримують БЮТ і "Свобода". Губернатора призначив в.о. президента Олександр Турчинов у березні, а в серпні його перепризначив президент Петро Порошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram