ГоловнаПолітика

Вінницький губернатор вимагає звільнити захоплене приміщення облради

Анатолій Олійник вважає, що штурм організували російські спецслужби

Вінницький губернатор вимагає звільнити захоплене приміщення облради

Голова Вінницької обладміністрації Анатолій Олійник вимагає від людей, які захопили будівлю Вінницької ОДА та облради, негайно її звільнити і розпочати переговорний процес.

Про це йдеться в його заяві. Олійник вважає, що будівлю захопили бойовики.

"6 грудня, під час засідання сесії Вінницької обласної ради, озброєними групами підготовлених бойовиків було захоплено приміщення Вінницької обласної державної адміністрації та обласної ради. Під час штурму приміщення ОДА кількох співробітників МВС і штурмувальників було травмовано, в будівлі пошкоджено комунальне майно. Бойовики знищували документи і погрожували депутатам, які прибули на сесію", - йдеться в заяві.

Захоплення було організовано російськими спецслужбами, вважає губернатор.

"Очевидно, що під час проведення АТО, фактичної агресії з боку Росії, основним методом російських спецслужб є розхитування ситуації всередині країни, терор проти чиновників і патріотів, всіх тих, від кого залежить нормальне функціонування державного організму. На жаль, кремлівській пропаганді вдалося ввести в оману і певну кількість справжніх патріотів. Але ми всі повинні розуміти, кому саме вигідна така ситуація в серці України - Вінниці", - зазначив Олійник.

За словами губернатора, якщо будівлю облради та ОДА не буде звільнено, "влада буде змушена відновити законність і правопорядок всіма доступними методами".

Нагадаємо, на сесії в суботу мало розглядатися питання про відставку голови облради Сергія Свитка. Мітинг зібрався, щоб цього не допустити. Активісти прорвалися в приміщення облради, депутати розбіглися. Сім правоохоронців і один активіст постраждали під час бійки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram