ГоловнаПолітика

МВС назвало кількість постраждалих при штурмі Вінницької облради

Чотирьох активістів затримали, але пізніше відпустили

Під час заворушень біля будівлі Вінницької облради постраждали семеро міліціонерів і громадський активіст.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГУ МВС у Вінницькій області.

"Під час позачергової сесії облради біля будівлі ОДА зібралося близько 600 мітингувальників, які висловили недовіру чинній владі і почали штурмувати приміщення облради", - сказано в повідомленні.

Як зазначається, охорону громадського порядку біля приміщення облдержадміністрації забезпечували понад 200 співробітників міліції.

"Серед тих, хто забезпечував правопорядок під час проведення мітингу, - бійці спецбатальйону "Вінниця"... В їхній бік полетіли яйця, каміння, вибухові пакети, активісти застосували сльозогінний газ. Під час протистояння сімох співробітників міліції було госпіталізовано з тілесними ушкодженнями і отруєнням сльозогінним газом. За допомогою до медиків звернувся й один з учасників мітингу", - повідомили в міліції.

Фото: http://mvs.gov.ua/

Крім того, як повідомляється, активісти розбили вікна і закидали яйцями офіс, розташований навпроти будівлі ОДА. Чотирьох правопорушників доставили у вінницький міськвідділ міліції. Після встановлення їхніх осіб їх відпустили.

Нагадаємо, на сесії мали розглядати питання про відставку голови облради Сергія Свитка. Мітинг зібрався, щоб цього не допустити. Активісти прорвалися в приміщення облради, депутати розбіглися.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram