ГоловнаПолітика

СБУ та МВС порушили справи проти Кадирова (оновлено)

Заяви керівника Чечні кваліфіковано як терористичні погрози

СБУ та МВС порушили справи проти Кадирова (оновлено)
Фото: depo.ua

Служба безпеки України порушила справу за фактом погроз керівника Чечні Рамзана Кадирова на адресу народних депутатів Юрія Берези, Андрія Левуса та Ігоря Мосійчука.

Про це повідомив радник голови СБУ Маркіян Лубківський у своєму Facebook.

"Повідомляю вам про те, що Служба Безпеки України відкрила кримінальне провадження за фактом терористичних погроз на адресу народних депутатів України від громадянина Російської Федерації Рамзана Кадирова, а також посилила заходи безпеки щодо членів українського парламенту, щодо яких прозвучали погрози", - повідомив Лубківський.

У свою чергу МВС порушило щодо Кадирова кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 346 "Погроза або насильство щодо державного чи громадського діяча" КК України, повідомляє прес-служба міністерства. Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк.

Нагадаємо, найбільше за останній час на Північному Кавказі бойове зіткнення відбулося в столиці Чечні у четвер: спочатку група бойовиків напала на пост ДПС, а потім сховалася в Будинку преси і школі. Операція зі знищення тривала кілька годин. За останніми даними, загинули 14 поліцейських і 36 отримали поранення. Було знищено 11 бойовиків.

Саме цю подію прокоментували українські депутати. Зокрема, нардеп від фракції "Народний фронт" Андрій Левус, спародіювавши заяви Росії щодо ситуації на Донбасі, закликав "кремлівську хунту почути чеченських ополченців".

У відповідь Кадиров доручив правоохоронним органам Чеченської республіки доставити Березу, Левуса і Мосійчука в Чечню, а Слідчий комітет Російської Федерації порушив проти них кримінальну справу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram