ГоловнаПолітика

МВС почало перевірку погроз Кадирова

Арсен Аваков обіцяє санкції проти керівника Чечні

МВС почало перевірку погроз Кадирова
Фото: EPA/UPG

МВС почало перевірку погроз керівника Чечні Рамзана Кадирова стосовно українських нардепів Юрія Берези, Андрія Левуса та Ігоря Мосійчука.

"Кадиров наказав привезти Юру Березу, депутатів Левуса і Мосійчука в Чечню?.. Щодо кваліфікації погроз з боку Кадирова українцям, то МВС почало перевірку цих погроз і, найімовірніше, слідство ухвалить відповідні санкції щодо Рамзана Кадирова", - написав він у своєму "Фейсбуці".

Нагадаємо, найбільше за останній час на Північному Кавказі бойове зіткнення відбулося в столиці Чечні у четвер: спочатку група бойовиків напала на пост ДПС, а потім сховалася в Будинку преси і школі. Операція зі знищення тривала кілька годин. За останніми даними, загинули 14 поліцейських і 36 отримали поранення. Було знищено 11 бойовиків.

Саме цю подію прокоментували українські депутати. Зокрема, нардеп від фракції "Народний фронт" Андрій Левус, спародіювавши заяви Росії щодо ситуації на Донбасі, закликав "кремлівську хунту почути чеченських ополченців".

У відповідь Кадиров доручив правоохоронним органам Чеченської республіки доставити Березу, Левуса і Мосійчука в Чечню, а Слідчий комітет Російської Федерації порушив проти них кримінальну справу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram