ГоловнаПолітика

Пашинський назвав бандитизмом затримання голови "Укрінтеренерго"

Нардеп заявив, що фракція "Народний фронт" обурена

Пашинський назвав бандитизмом затримання голови "Укрінтеренерго"
Фото: Макс Левин

Нардеп ід фракції "Народний фронт" Сергій Пашинський вважає, що затримання директора ДП "Укрінтеренерго" Володимира Зіневича у справі про закупівлю вугілля в ПАР не має нічого спільного з правосуддям.

"Тому я б порадив керівництву країни: вистачить займатися корупцією і волюнтаризмом. Зіневич - хороший фахівець у своїй галузі, і те, що його сьогодні затримали - це просто бандитизм", - передає слова Пашинського РБК-Україна.

За його словами, фракція "Народний фронт" обурена затриманням Зіневича.

"Людина робила свою роботу. І слід нагадати, що рішення про закупівлю вугілля в ПАР приймав уряд. Відверто кажучи, вся ця історія дуже погано пахне. ПАР заблокувала нам постачання вугілля, на наших ТЕС вугілля немає, тому доцільніше порушувати питання не про те, чому Зіневич купив вугілля в ПАР по 86 дол., а чому в Україні зараз немає вугілля взагалі і хто в цьому справді винен", - сказав Пашинський.

"Знаєте, мені зараз дуже весело коментувати цю тему, оскільки я сиджу в центрі Києва без світла, а на столі у мене стоїть свічка", - також розповів нардеп.

Нагадаємо, в п'ятницю Генпрокуратура оголосила про затримання Зіневича, звинувативши його в тому, що він, "діючи умисно та за попередньою змовою з групою осіб", уклав контракт про придбання вугілля з Південно-Африканської Республіки, яке непридатне для використання на українських теплоелектростанціях.

Також у ГПУ заявили, що внаслідок неодноразового підписання додаткових специфікацій до контракту та змін до нього фактична вартість придбаного вугілля зросла з початкових 86 доларів США за метричну тонну до 134 доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram