ГоловнаПолітика

Армія отримала три покращені вертольоти Мі-8

"Мотор Січ" готується передати вертольоти для Нацгвардії

Армія отримала три покращені вертольоти Мі-8
Фото: tsn.ua

Міністерство оборони отримало три модернізовані вертольоти Мі-8МСБ в рамках жовтневого контракту, ще три у грудні отримає Національна гвардія.

Про це пише "Інтерфакс-Україна" з посиланням на керівництво компанії "Мотор Січ".

"На сьогодні військове відомство вже прийняло перші три машини, зібрані для армії в рамках держзамовлення. Відвантаження техніки замовнику очікується найближчими днями, його терміни залежать від замовника. Поставку ще семи машин для ЗСУ заплановано на 2015 рік", - сказав один із топ-менеджерів заводу, чиє ім'я не називається. Також на 2015 рік планується поставка в армію багатоцільових вертольотів Мі-2МСБ. Завершення сертифікації та отримання сертифіката типу машини очікується у першій половині року.

Гвардійські вертольоти вже зібрали і готують до передачі. "Наразі тривають льотні випробування техніки", - сказав він.

Нагадаємо, наприкінці серпня повідомлялося, що Україна за час АТО втратила 10 вертольотів (по п'ять Мі-8 і Мі-24) і вісім літаків (Ан-30Б, Ан-26, Іл-76, два Міг-29, два Су-25, Су-24М).

Більшість із них збили бойовики. Один штурмовик Су-25 зазнав аварії, коли заходив на посадку в аеропорту Дніпропетровська, а один вертоліт Мі-8 ДСНС розбився в Харківській області з невідомих причин.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram