ГоловнаСуспільствоЖиття

"В'язні Банкової" провели акцію в річницю штурму АП

Активісти вимагають покарати суддів, прокурорів і "беркутівців"

Активісти і постраждалі під час незаконного затримання біля Адміністрації президента 1 грудня 2013 року в річницю "штурму Банкової" провели акцію з вимогою покарати "беркутівців", суддів і прокурорів, причетних до побиття і фальсифікації кримінальних справ проти затриманих.

Як повідомляє кореспондент LB.ua, одним з організаторів акції виступив Сергій Нужненко, якого рік тому затримав "Беркут" під АП. Тоді в мороз побитих людей у наручниках поклали на гранітну підлогу і били аж до відправки в райвідділення.

Щоб нагадати про це, активісти провели перформанс, збудувавши під Адміністрацією картонних силовиків і поклавши до їхніх ніг імпровізованих затриманих. Так активісти намагалися привернути увагу до того, що жодного "беркутівця", суддю, прокурора, які ініціювали кримінальні справи проти, по суті, випадкових перехожих, через рік не покарано.

Нагадаємо, 1 грудня 2013 року під час штурму Банкової молодими людьми з ланцюгами в руках "Беркут" наздогнав, затримав і жорстоко побив дев'ятьох чоловіків. Незабаром за рішенням суду їх заарештували, їм "світив" 8-річний термін за організацію масових заворушень. Затриманих назвали "в'язнями Банкової". Усіх їх амністували і випустили на волю за ультиматумом активістів Майдану через кілька місяців після затримання.о

Про те, як склалася доля "в'язнів Банкової", читайте

в тексті Вікторії Герасимчук "Вас кошмари не мучать?".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram