ГоловнаПолітика

Оголошено російські ЗМІ, журналісти яких стали персонами нон ґрата в Україні

Радник голови СБУ навів приклади "роботи" російських журналістів

Оголошено російські ЗМІ, журналісти яких стали персонами нон ґрата в Україні
Фото: Twitter / Daniel Kennedy

У список російських видань, чиї журналісти потрапили у список нон ґрата в Україні, увійшла навіть радіостанція "Эхо Москвы", яка, як вважають, доволі об'єктивно висвітлює події в Україні.

Окрім неї, у цьому переліку опинилися LifeNews, Russia Today,

Первый канал, телерадіокомпанія "Россия", "Россия 24", ВДТРК "ДИП Вести", ВДТРК "Россия-2", ВДТРК "Россия-1", радіостанції "Маяк", "Вести FM", "Русь православная", інтернет-видання "Русский обозреватель", "НТВ", "Красная звезда", "Петербург 5", "РЕН ТВ", "РТР-Планета", "Комсомольская правда", "Комсомольская правда. Крым", журнал "Однако", "Центр политической конъюнктуры России", численні PR-агентства.

Про це повідомив радник голови Служби безпеки України Маркіян Лубківський у своєму фейсбуку. Він також навів приклади роботи журналістів із Росії, яким заборонили в'їзд в Україну.

Наприклад, знімальна групи програми "Вести" телеканалу "Россия 24" готувала відеорепортаж про утиски російськомовних громадян України й угорської нацменшини Закарпаття та спроби влади подати їх як сепаратистів і екстремістів. При цьому вони прикривалися акредитацією фінського телеканалу МТВ-3.

Журналіст "Первого канала", назвавшись білоруським журналістом, готував у Хмельницькій області сюжет про утиски російськомовного населення в регіоні, заборону служіння церковнослов'янською мовою в храмах УПЦ МП, господарський і культурний занепад західних регіонів України.

Один із журналістів виявився німцем, він працює аналітиком у російському журналі "Однако" та німецькому Compact. Він поширював авторські матеріали із закликами до звільнення південно-східних регіонів України "від фашистської хунти". "Цей тип закликав до організації референдумів, створення народного ополчення з метою відокремлення від України Харківської, Донецької, Луганської, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської, Миколаївської, Одеської областей і АР Крим, утворення на їхній базі "республіки Новоросія" та приєднання її територій до складу Російської Федерації", - написав Лубківський.

"Інші негідники від російських ЗМІ брали участь в інтерв'юванні полонених офіцерів, а також у створенні та поширенні відеоматеріалів, які принижують честь і гідність українських військовослужбовців офіцерів СБУ", - додав він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram