ГоловнаПолітика

Кандидата від "Самопомочі" не відпустили в Раду з роботи

ЦВК у п'ятницю зареєстрував 420-го депутата

Кандидата від "Самопомочі" не відпустили в Раду з роботи
Фото: Макс Требухов

Центрвиборчком зареєстрував депутатом Верховної Ради Сергія Рудика, колишнього голову Державного агентства земельних ресурсів. Він пройшов до Верховної Ради, перемігши в мажоритарному окрузі №198 (центр - Сміла Черкаської області), балотувався як самовисуванець, хоча і є членом партії "Свобода".

Рішення ухвалили сьогодні на засіданні комісії.

Незареєстрованими залишилися Владислав Воскресенський (№24 у списку партії "Об'єднання "Самопоміч") і голова Одеської обласної державної адміністрації Ігор Палиця (№34 у списку партії "Блок Петра Порошенка").

Палиця залишиться губернатором Одеської області, а у Воскресенського виникли проблеми з трудовим контрактом. Він є керівником ТОВ "Авор Холдінгс" і, за умовами договору найму, розірвати його можна тільки через 180 днів після письмового повідомлення однієї із сторін. Воскресенський написав заяву про бажання звільнитися 11 листопада і зможе піти з посади щонайшвидше 11 травня.

ЦВК пішла назустріч Воскресенському і дозволила подати йому документи на реєстрацію до 27 травня наступного року.

Разом з тим наразі не встановлено підсумків виборів в одномандатному виборчому окрузі №63 (Житомирська область), де суд зобов'язав окружну виборчу комісію перерахувати голоси виборців за мажоритарного кандидата на всіх 225 дільницях. Окружком зобов'язався підбити підсумки виборів в окрузі до 25 грудня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram