ГоловнаЕкономікаБізнес

Рішення ОПЕК знизило ціни на нафту і курс рубля

Барель Brent з червня подешевшав на третину

Рішення ОПЕК знизило ціни на нафту і курс рубля
Фото: kremenchug.ua

Рішення картелю ОПЕК не знижувати обсяги виробництва нафти знизило ціни на неї і курс російського рубля.

Як зазначає Reuters, ціна на північноморський сорт Brent оновила черговий мінімум з серпня 2010 року, впавши нижче ніж 75 доларів за барель. З червня, коли ціни сягали 115 доларів, нафта подешевшала більш ніж на третину. Такий обвал спровокувало зростання видобутку сланцевої нафти в США і слабка світова економіка.

Рішення ОПЕК також вплинуло на курс російського рубля. Відразу після появи новин про результат засідання рубль, що помітно виріс на сьогоднішніх торгах на Московській біржі, знову пішов вниз, пише РБК. До 17:10 за київським часом курс долара становив 47,666 руб., що на 27,8 коп. вище за рівень закриття вчорашніх торгів, курс євро - 59,5075 руб., що на 29,05 коп. вище вчорашнього закриття. До 17:40 долар перевищив позначку у 48 рублів, а євро - у 60.

Варто зазначити, що наступного разу ОПЕК має зібратися тільки влітку наступного року, в червні. В організації вважають, що найбільш вірогідним залишається сценарій, за яким нафта найближчим часом коштуватиме 70-80 доларів за барель. Ймовірність падіння нижче за позначку у 70 доларів в організації оцінюють тільки у 20%.

Нагадаємо, президент Росії Володимир Путін заявляв, що в Кремлі готові до катастрофічного зниження цін на нафту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram