ГоловнаПолітика

ЄС виділить €55 млн на децентралізацію в Україні

Кошти надійдуть з 2015 по 2018 роки

ЄС виділить €55 млн на децентралізацію в Україні
Фото: EPA/UPG

Євросоюз виділить 55 мільйонів євро на підтримку децентралізації і реформ регіональної політики в Україні.

Як повідомляє представництво ЄС в Україні, у четвер єврокомісар з питань розширення і політики сусідства Йоханнес Хан та в.о. міністра економічного розвитку і торгівлі України Валерій П'ятницький підписали фінансову угоду, яка починає нову програму "Підтримка регіональної політики України". В її рамках виділять 55 млн. євро, вони надійдуть в український бюджет у чотири етапи, з 2015 до 2018 року.

Кошти спрямують на впровадження Державної стратегії регіонального розвитку до 2020 року, яку ухвалив уряд України 6 серпня.

Програма покликана сприяти поліпшенню законодавства у сфері регіональної політики, забезпечення стабільного та передбачуваного фінансування регіонів і міст, фінансової автономності місцевих органів самоврядування, більшої конкурентоспроможності регіонів та соціально-економічної інтеграції.

Нагадаємо, ЄС підтримує регіональну політику в Україні через низку програм і проектів. Програма "Підтримка регіональної політики України" є новим проектом, який реалізується через бюджетну підтримку, технічну допомогу та проекти Twinning спільно з адміністраціями країн-членів ЄС.

Регіональна політика також стала однією з найважливіших сфер у ЄС. Вона принесла значні результати у сфері інфраструктури, створення нових робочих місць, інновацій та зменшення нерівності між різними європейськими регіонами. Політика згуртованості, яка є частиною регіональної політики, зіграла ключову роль для 12 країн-членів, які приєдналися до ЄС у 2004 і 2007 роках. Витрати на регіональну політику становлять 45% від загального бюджету ЄС за 2014 рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram