ГоловнаСвіт

​Губернатор Міссурі відкинув можливість повторного суду над поліцейським із Фергюсона

У США тривають акції солідарності з жителями Фергюсона

​Губернатор Міссурі відкинув можливість повторного суду над поліцейським із Фергюсона
Беспорядки в Фергюсоне
Фото: EPA/UPG

Губернатор американського штату Міссурі Джей Ніксон не підтримав ідею скликати нову колегію присяжних у справі поліцейського Даррена Вілсона, який застрелив 18-річного Майкла Брауна в охопленому заворушеннями місті Фергюсон.

Про це повідомляє St. Louis Post-Dispatch.

У понеділок, 24 листопада, велике журі присяжних ухвалило рішення не висувати звинувачень проти Вілсона, після чого у Фергюсоні і околицях почалися заворушення. Мирні акції протесту також пройшли в інших містах США. Сутички демонстрантів з поліцією зафіксовано в Окленді і Лос-Анджелесі. В останньому поліцейські затримали 130 демонстрантів.

Увечері 26 листопада акції солідарності з протестувальниками американцями відбулися поруч із посольством США в Лондоні.

Після ухвалення рішення присяжними поліцейський вперше після смерті Брауна дав інтерв'ю. Він розповів про події 9 серпня - в ніч смерті Брауна. За словами офіцера, коли він об'їжджав вулиці, він побачив Брауна і його друга, які йшли посеред дороги, і зупинився поряд з ними. Коли він виходив із машини, Браун грубо звернувся до нього, спробував зачинити двері машини і завдав поліцейському ударів.

За словами Вілсона, відчувши, що підліток поклав руку на його пістолет, він злякався за своє життя і діяв згідно з інструкцією. Він кілька разів натиснув на курок, але пістолет вистрілив тільки на третій раз, після чого підліток кинувся бігти. Через якийсь час він обернувся, і тоді Вілсон вистрілив у нього знову.

Офіцер спростував свідчення, у яких стверджували, що Браун обернувся і підняв руки вгору, показуючи, що беззбройний. Вілсон підкреслив, що колір шкіри у цій ситуації не зіграв жодної ролі, і якби така ситуація повторилася, він вчинив би точно так само.

Батьки Брауна заявили, що не вірять словам Вілсона. Вони стверджують, що описане поліцейським було зовсім не в характері їхнього сина. Вони також вважають, що Вілсон навряд чи діяв би таким чином, якби перед ним був білий підліток.

Даррен Вілсон вже оголосив, що має намір виїхати з Фергюсона і не збирається повертатися до роботи в поліції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram