ГоловнаПолітика

За час агресії СБУ заборонила в'їзд в Україну 83 російським журналістам

Спецслужба відзвітувала про боротьбу з російською пропагандою

За час агресії СБУ заборонила в'їзд в Україну 83 російським журналістам
Фото: job-sbu.org

За час агресії Росії проти України СБУ заборонила в'їзд в Україну 83 російським журналістам із телеканалів "Звезда", ВДТРК, LifeNews та інших.

Про це повідомив радник голови СБУ Маркіян Лубківський у своєму "Фейсбуці".

З цього списку 10 журналістів видворили з України (Марат Сайченко, Олег Сидякін, Юлія Пустоплеснова, Михайло Пудовкін із LifeNews, Ксенія Кібкало, Д.Малишев, Олексій Ялдін з ВДТРК, Євген Попов з телеканалу "Россия"), а 73 осіб не пустили на територію країни.

За даними СБУ, переважна більшість співробітників російських ЗМІ потрапляє на територію України нелегально, через не контрольовані українськими прикордонниками пункти пропуску, в т.ч. з території окупованого Криму. Наприклад, громадянин Великобританії Грем Філліпс, який співпрацює з RussiaToday, нелегально повернувся на Донбас після того, як СБУ видворила його.

На передовій антиукраїнської діяльності, зазначив Лубківський, перебувають центральні російські телеканали "Первый канал", "Россия 24", "НТВ", "РТР" та ін., газети "Известия", "Российская газета", "Московский комсомолец", "Комсомольская правда", "Коммерсантъ", "Взгляд", інформаційні агентства "РИА Новости", "ИТАР-ТАСС", "РОСБАЛТ", "АИС", Інтернет-телеканали "LifeNEWS" і "ANNANews".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram