ГоловнаПолітика

Рада восьмого скликання розпочала роботу (фото додаються)

Перше засідання парламенту відкрив Олександр Турчинов

Верховна Рада восьмого скликання розпочала своє перше засідання.

Його відкрив спікер парламенту попереднього скликання Олександр Турчинов.

Урочисте засідання відкрилося з виконання гімну України.

У Раду, крім депутатів, прийшли президент Петро Порошенко, члени Кабінету Міністрів на чолі з прем'єром Арсенієм Яценюком, генпрокурор, голови НБУ, ЦВК, СБУ, керівники областей і міста Києва, церковники й іноземні дипломати.

Після гімну і вступного слова Турчинова депутати вшанували хвилиною мовчання пам'ять жертв лютневих подій у Києві та бойових дій на сході України.

Згідно з регламентом, депутати повинні сьогодні сформувати тимчасову президію, створити фракції та групи, заслухати спікера сьомого скликання Олександра Турчинова, обрати лічильну комісію, нового спікера і його заступників, заслухати позачергове послання президента про внутрішнє і зовнішнє становище країни, доповіді підготовчої робочої групи, розподілити комітети, визначити формат погоджувальної ради і висвітлення роботи парламенту.

Нагадаємо, станом на середу ЦВК зареєструвала 419 депутатів Верховної Ради із 422 обраних. Комісії вчора залишалося зареєструвати Ігоря Палицю (№34 у списку Блоку Петра Порошенка), Владислава Воскресенського (№24 у списку "Самопомочі") і Сергія Рудика (обраний в окрузі №198 Черкаської області). Також не встановлено підсумків виборів в одномандатному виборчому окрузі №63 Житомирської області.

У дев'ятьох округах Донецької та шістьох округах Луганської області вибори не відбулися через терористів, а в 12 округах Криму - у зв'язку з окупацією цієї території Росією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram