ГоловнаПолітика

Литва віддасть армії України все, що їй не треба

Міністр оборони країни розповів, у чому полягатиме допомога

Литва віддасть армії України все, що їй не треба

Голова Міноборони Литви Юозас Олекас планує в 2015 році надати армії України допомогу у розмірі 43 500 євро, передавши з армійських складів усе, що Литві "безпосередньо не треба".

Міністр оборони Литви заявив, що литовські військові надали допомогу Україні в розмірі 150 тис. літів (43 500 євро). Приблизно такого ж рівня він обіцяв дотримуватися і наступного року.

"Зі складів віддамо все, що безпосередньо нам не треба", - сказав Олекас у вівторок, коментуючи литовсько-українську угоду про співпрацю у військово-технічній сфері, передає baltnews.lt. Відомо, що співпраця включатиме і постачання елементів озброєння.

Допомога надаватиметься з урахуванням потреб України, обіцяє міністр оборони Литви. Збільшиться кількість українських військових, які навчатимуться у Литві, медустанови приймуть більше учасників АТО. Головний акцент Юозас Олекас зробив на плани щодо прискорення проекту створення тристоронньої мотопіхотної бригади LITPOLUKR, яку Литва спільно з Польщею та Україною намагаються розгорнути з літа 2011 року.

Відповідь на запитання, чи можливе постачання Україні озброєння або його елементів, з вуст голови військового відомства прозвучала так: "Наразі ми хочемо знати, яка потреба. Коли буде потреба, тоді буде видно, що ми можемо передати без шкоди для наших потреб".

Литва у витратах на оборону займає передостаннє місце серед країн-членів NATO, випереджаючи за цим показником лише Люксембург.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram