ГоловнаПолітика

Екс-голову департаменту закупівель Міноборони заарештовано за угоду на півмільярда

Тендер на постачання дизпального виграло підприємство з ознаками фіктивності

Екс-голову департаменту закупівель Міноборони заарештовано за угоду на півмільярда
Фото: obozrevatel.com

21 листопада слідчий суддя Печерського суду Києва за клопотанням прокурора Головної військової прокуратури обрав колишньому директору департаменту Міноборони запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з одночасним визначенням застави в розмірі майже 16 млн грн.

Заарештований перебуває в слідчому ізоляторі Києва, повідомляється на сайті Генпрокуратури.

"Слідчим відділом Головної військової прокуратури Генеральної прокуратури України встановлено, що вказаний чиновник у жовтні поточного року протиправно і незаконно сприяв тому, щоб тендер на постачання дизельного пального на потреби армії виграло підприємство з ознаками фіктивності. Сума договору на постачання дизпального для потреб Міністерства оборони України, зокрема сил АТО, становила 443,3 млн гривень", - сказано в повідомленні.

Колишньому директорові департаменту закупівель Міноборони оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до шести років.

Як йдеться на сайті Міноборони, начальником департаменту держзакупівель міністерства є Зражевський Олександр Миколайович.

Головна військова прокуратура продовжує розслідування кримінального провадження, за фактом зловживання владою та службовим становищем службовими особами Міноборони, які входять до складу комітету з конкурсних торгів.

14 листопада в рамках цієї справи слідчі провели обшуки за місцем роботи і проживання вищевказаних осіб, зокрема в одного із заступників міністра оборони.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram