ГоловнаПолітика

Силовики затримали ватажка диверсійної групи на території ДНР

ДРГ готувала теракти в Авдіївці

СБУ у взаємодії з Міноборони успішно провела бойову операцію із затримання лідера диверсійно-розвідувальної групи спецпідрозділу ДНР "Русичи".

Контррозвідка СБУ у взаємодії з Головним управлінням розвідки Міноборони успішно провели бойову операцію із затримання лідера диверсійно-розвідувальної групи спецпідрозділу ДНР "Русичі" громадянина України К. 1977 р. н. з позивним "Кот".

За словами радника голови СБУ Маркіяна Лубківського, унікальністю цієї операції було те, що "Кота" затримали на території ДНР.

У затриманого, окрім зброї, вилучено топографічні карти з нанесеним розташуванням українських блокпостів, а також засоби зв'язку (рації, мобільні термінали, сім-картки), ноутбук тощо.

Зазначається, що із затриманням "Кота" обезголовлена група з близько 20 бойовиків, яка координується ФСБ РФ і до складу якої входять переважно громадяни РФ, що пройшли вишкіл у спецтаборах. Зірвано плани групи щодо диверсій проти українських військовослужбовців.

"Так, за завданням ФСБ-шника з позивним "Саша" бойовики готували диверсійно-терористичні акти в Авдіївці Донецької області - зокрема сьогодні там мали замінувати одну з автодоріг і вчинити напад на український блокпост", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, раніше контррозвідка СБУ провела спецоперацію із затримання одного з командирів військовослужбовців на 31-му блокпосту в Луганській області, який перейшов на бік противника.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram