ГоловнаПолітика

Порошенко і Меркель підтримали мінський формат переговорів

Лідери двох країн провели телефонну розмову

Порошенко і Меркель підтримали мінський формат переговорів

Президент України Петро Порошенко і канцлер Німеччини Ангела Меркель виступили за продовження роботи тристоронньої контактної групи (Україна, Росія, ОБСЄ).

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Президента за підсумками телефонної розмови лідерів двох країн.

"Петро Порошенко і Ангела Меркель обговорили ситуацію на Донбасі. Вони погодилися, що продовження роботи тристоронньої контактної групи є важливим механізмом, який може забезпечити виконання Мінських домовленостей для мирного врегулювання конфлікту в Донецькій і Луганській областях", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, в п'ятницю віце-президент США Джозеф Байден погодився з тим, що формат переговорів у Мінську (Україна, Росія, ОБСЄ) з урегулювання на Донбасі найоптимальніший.

Цього тижня Порошенко під час зустрічі з міністром закордонних справ Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром обговорював різні формати багатосторонніх переговорів, які ведуть до припинення вогню, виведення військ і техніки та звільнення заручників. Зокрема, крім женевського формату (Україна, Росія, США і ЄС) і нормандського (Україна, Росія, Франція, Німеччина), було запропоновано ідею так званого веймарського формату за участю України, Росії, Німеччини, Польщі та Франції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram