ГоловнаПолітика

Верховний Суд може заблокувати люстрацію суддів, - Петренко

Судова система всіляко противиться очищенню, констатує Павло Петренко

Верховний Суд може заблокувати люстрацію суддів, - Петренко
Павел Петренко

Звернення Верховного Суду до Конституційного Суду України з приводу перевірки конституційності окремих положень Закону "Про очищення влади" може спричинити втрату судовою гілкою влади шансу на очищення.

Про це написав міністр юстиції Павло Петренко у Facebook.

"Закон "Про очищення влади", який повинен виконуватися зокрема й судовою системою, - це реальний шанс провести очищення всіх гілок влади, зокрема і третьої. Такі дії Верховного Суду, на жаль, можуть призвести до втрати судовою гілкою влади другого шансу на очищення", - зазначив Петренко.

За словами глави Мін'юсту, звернення Верховного Суду в КСУ щодо нібито неконституційності закону "Про очищення влади" є дуже прикрим кроком.

"Мені дуже шкода як міністрові юстиції, як людині, яка готував перший закон і мала стосунок до закону "Про очищення влади", що в тій ситуації, коли виконавча гілка влади й уряд діями проводять люстрацію, судова система, навпаки, всіляко опирається цьому... Хочу зазначити, що якщо не використати цей шанс на очищення, то вже незабаром може виникнути ситуація, коли народ власноруч проведе люстрацію судової системи. Ми не маємо права допустити це", - зазначив він.

Нагадаємо, раніше закон про люстрацію оскаржила в КС Служба зовнішньої розвідки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram