ГоловнаПолітика

Одарченку відмовили у скасуванні виборів в окрузі

Олександр Співаковський став депутатом завдяки в'язниці

Одарченку відмовили у скасуванні виборів в окрузі
Фото: Макс Левин

Вищий адміністративний суд України відмовив у задоволенні позову представникові партії "Батьківщина" Юрію Одарченку до Центральної виборчої комісії з приводу незаконності результатів виборів у 182-му мажоритарному окрузі.

Як повідомляє прес-служба партії, Одарченко надав докази порушень під час голосування в окрузі.

"Незважаючи на це, суд відмовив у задоволенні позову, обґрунтовуючи це тим, що Центральна виборча комісія не повинна розглядати будь-які відомості, крім цифр, зазначених у протоколі ОВК", - йдеться в повідомленні.

"Кучма, Янукович, тепер і Порошенко - всі вони забезпечували перемогу своїм ставленикам саме завдяки голосам засуджених, які в нашій країні є абсолютно залежними від адміністрації колонії. Я не знаю, чи буде благом для Херсона кандидат, який переміг завдяки сфальсифікованим голосам засуджених, частина з яких навіть не з Херсона", - цитують у повідомленні Одарченка.

Нагадаємо, в окрузі переможцем із відривом у 174 голоси оголошено кандидата від партії "Блок Петра Порошенка" Олександра Співаковського. За твердженням Одарченка, Співаковського оголосили переможцем завдяки голосам, які за нього віддали в слідчому ізоляторі, закритій туберкульозній лікарні та виправній колонії, де явка засуджених сягнула 100 відсотків, а понад 3/4 засуджених проголосували за кандидата від президентської партії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram