ГоловнаПолітика

Президент Словаччини гарантував Порошенкові безперебійний реверс газу

Україна має намір створити газовий хаб, щоб уникнути політичного тиску в питаннях енергетики

Президент Словаччини гарантував Порошенкові безперебійний реверс газу
Петр Порошенко, Андрей Киска
Фото: Офіційний твіттер Адміністрації Президента України

Словацька сторона під час зустрічі з українською делегацією в Братиславі запевнила, що буде продовжувати реверс газу, незважаючи на зменшення постачання з Росії.

Про це повідомив прес-секретар глави української держави Святослав Цеголко за результатами зустрічі президентів України і Словаччини Петра Порошенка та Андрія Кіски в Братиславі.

"Інтенсивні переговори в Братиславі. Словаччина гарантує дотримання реверсу газу. Україна хоче створити газовий хаб, щоб газ перестав бути засобом політичного тиску", - написав він сьогодні у Facebook.

За словами Цеголка, словацька сторона запевнила, що продовжить реверс газу в Україну, незважаючи на зменшення постачання з РФ.

У рамках візиту також відбудуться зустрічі Президента України з президентами Польщі та Німеччини.

Варто зазначити, що в суботу, 15 листопада, словацький прем'єр Роберт Фіцо також пообіцяв президентові Петру Порошенку, який перебуває з візитом у цій країні, що реверс газу в Україну продовжиться, навіть незважаючи на значне скорочення постачання з Росії.

Нагадаємо, за повідомленням АП, Петро Порошенко вже зустрівся з президентом Словаччини А. Кіскою. Також у неділю Президент Порошенко в Словаччині зустрінеться з керівниками країн Вишеградської четвірки (Польща, Чехія, Словаччина, Угорщина).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram