ГоловнаСуспільствоЖиття

Москаль підтримує припинення соціальних виплат прихильникам ДНР і ЛНР

Губернатор Луганської області сподівається, що люди повстануть проти бойовиків

Москаль підтримує припинення соціальних виплат прихильникам ДНР і ЛНР
Фото: Макс Левин

Губернатор Луганської області Геннадій Москаль вважає правильним рішення уряду про припинення соціальних виплат жителям територій, підконтрольних бойовикам. Про це він сказав в інтерв'ю "Укрінформу".

"Український уряд ухвалив абсолютно правильні, адекватні рішення про припинення соціальних виплат жителям "ЛНР". Якщо їхнє керівництво взяло на себе всю повноту влади, і люди так масово стояли в чергах, щоб проголосувати за це на референдумі і на виборах - то, ймовірно, вони таку владу і заслуговують. Ви взялися вирішувати долю людей? Отже, фінансуйте, утримуйте, виплачуйте пенсії", - сказав Москаль.

"Проте люди приходять до мене і запитують: а що нам робити? Кажу їм: повстаньте, як ми повстали проти Януковича", - додав губернатор.

На запитання, чи може влада відкликати своє рішення, бо переселенці з Луганщини, які зараз об'єдналися в Конгрес сходу України, ухвалили резолюцію на своєму з'їзді про те, щоб просити Президента України відкликати це рішення, губернатор зазначив:

"Ніхто нічого відкликати не буде. Я перший жорстко порушував це питання - про повернення всіх державних структур у підконтрольні українській владі території. Хто не хоче - нехай залишається на блокованій території. Але вони мають чітко усвідомлювати: там не платять ні пенсії, ні зарплати, не оплачують комунальні послуги ".

"А ті, хто проводив референдум, мають бути за це покараними. До речі, їх і сьогодні тут немало", - сказав голова ОДА.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів України постановив припинити соціальні виплати жителям окупованих бойовиками територій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram