ГоловнаСуспільствоЖиття

Кабмін затвердив список населених пунктів, не підконтрольних Україні

Новий перелік суттєво коротший від списку районів проведення АТО

Кабмін затвердив список населених пунктів, не підконтрольних Україні
Фото: hromadske.tv

Кабінет Міністрів затвердив перелік непідконтрольних або частково не підконтрольних владі населених пунктів.

Про це йдеться в розпорядженні уряду №1085 від 7 листопада, опублікованому сьогодні.

Список населених пунктів у Донецькій області: Донецьк, Докучаєвськ, Горлівка, Єнакієве (крім Вуглегірська), Жданівка, Кіровське, Макіївка, Сніжне, Торез, Харцизьк (в тому числі і Зугрес), Шахтарськ, Ясинувата, і населені пункти Амвросіївського району; Новоазовського району - села Піонерське, Приморське, Комінтернове, Водяне, Заїченко, Широкине, Бердянське, Павлопіль, Пищевик, Черненко, Лебединське, Сопине, а також селища Старобешівського та Шахтарського районів.

У Луганській області владі не підконтрольні Луганськ, Алчевськ, Антрацит, Брянка, Кіровськ, Красний Луч. Краснодон, Первомайськ, Ровеньки, Свердловськ, Стаханов і населені пункти Антрацитівського, Краснодонського, Лутугинського, Перевальського, Свердловського, частина Слов'яносербського районів.

Міністерству внутрішніх справ, Службі безпеки України за поданням Антитерористичного центру при СБУ доручено щомісяця вносити в установленому порядку на розгляд Кабміну пропозиції про внесення змін до переліку, затвердженого цим розпорядженням.

Нагадаємо, 30 жовтня Кабмін спочатку затвердив, але пізніше призупинив дію свого рішення про затвердження переліку населених пунктів, на території яких проводиться антитерористична операція. Передбачалося, що в цих населених пунктах діятиме закон про особливий статус Донбасу, проте зараз Президент Петро Порошенко ініціює скасування цього закону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram