ГоловнаСуспільствоЖиття

Київрада перейменувала ще три вулиці

Вулиця Горького офіційно стала вулицею Антоновича

Київрада перейменувала ще три вулиці

Київська міська рада перейменувала вулицю Горького у вул. Антоновича, вулицю Дмитрова - у Ділову, провулок Чекістів - у провулок Костя Гордієнка (від вул. Пилипа Орлика до тупика).

За таке рішення на засіданні Київради в четвер проголосували 80 депутатів.

Окрім того, Київрада визначила назви для нових вулиць в Оболонському районі. За це рішення проголосували 66 депутатів. У Києві з'явилися вулиці Редчинська, Дубищанська, Лубківський, Калиновий Кут, Редчинський проїзд, Лубківський провулок, Дубищанський провулок, Лубківський проїзд, Богатирський проїзд та проїзд Калиновий Кут.

Підготовлено також проект рішення про перейменування частини вул. Інститутської у вул. Героїв Небесної Сотні, його винесуть на затвердження Київради вже на наступне пленарне засідання.

Нагадаємо, в четвер Київрада перейменувала шість вулиць і площу. Депутати повернули вулиці Аніщенка (Печерський район) історичну назву Левандівська, вулиці Вєтрова (Шевченківський район) - Назарівську, вулиці Воровського (Шевченківський район) - Бульварно-Кудрявську, вул. Іванова Андрія (Печерський район) - Бутишів провулок, вул. Івана Клименка (Солом'янський район) - вулиця Преображенська, вулиці Димитрова (Голосіївський район) - Ділова.

Крім того, Київрада перейменувала вулицю Горького (Голосіївський район) у вулицю Антоновича; вулицю Червоноармійську (Голосіївський, Печерський і Шевченківський райони) у вулицю Велику Васильківську і провулок Чекістів (Печерський район) у провулок Костя Гордієнка.

Також Київрада повернула площі Фрунзе (Оболонський район) її історичну назву - площа Петропавлівська.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram