ГоловнаПолітика

"Депутати" Севастополя будуть отримувати більш ніж 63 тис. грн на місяць

Гроші будуть отримувати дев'ять "депутатів" міста із 24

"Депутати" Севастополя будуть отримувати більш ніж 63 тис. грн на місяць
Фото: sevnews.info

11 листопада так звані депутати Севастополя, обрані за російськими законами 14 вересня, домовилися про розміри посадових окладів. Попередньо кожен депутат, який працює в місцевому псевдопарламенті на постійних засадах, буде отримувати 200 тис. російських рублів щомісяця, повідомляє ForPost. Це понад 63 тис. грн за нинішнім курсом.

Гроші будуть отримувати дев'ять осіб, які працюють на постійних засадах: керівник Закзборів, два його заступники, керівники п'яти постійних комісій і комітетів. Усього в російській міськраді Севастополя (законодавчих зборах) 24 депутати. За рік на зарплати депутатам піде близько 26,4 млн рублів, або близько 8,8 млн грн за поточним курсом.

Нагадаємо, керує так званим Закзборами Севастополя Олексій Чалий, якого 23 лютого 2014 року сепаратисти проголосили своїм "народним мером" на мітингу на площі Нахімова. Через кілька днів російські військові без розпізнавальних знаків захопили парламент і уряд сусіднього Сімферополя, виставили блокпости на головних дорогах і заблокували українські військові частини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram