ГоловнаПолітика

Оприлюднено документи реформування МВС

МВС перейшло до практичного впровадження реформи

Оприлюднено документи реформування МВС
Образец нового жетона МВД

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков оприлюднив повні тексти документів реформи МВС України, з урахуванням всіх редакційних правок і зауважень, внесених до тексту за підсумками обговорення на засіданні уряду.

"Це перші офіційні документи, що визначають напрямки реформування Міністерства внутрішніх справ. Зокрема базовий документ - Стратегія розвитку органів внутрішніх справ України. А також Концепція першочергових заходів реформування МВС, і які з цих документів перші практичні кроки", - написав міністр у своєму "Фейсбуці".

У перелік опублікованих документів про стратегію реформування органів внутрішніх справ увійшла сама стратегія, проект постанови Кабінету Міністрів "Питання реформування органів внутрішніх справ України", пояснювальна записка до цього проекту.

Крім того, оприлюднено проект концепції першочергових заходів реформування системи МВС; проект розпорядження Кабміну про проведення експерименту з перетворення ДАІ (в рамках якого ДАІ позбувається функцій надання адміністративних послуг, вводиться система автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху, а патрульна служба в межах населених пунктів отримує повноваження автомобільної інспекції із забезпечення контролю на дорогах).

Також оприлюднено вже винесену Кабміном постанову про введення нагрудних ідентифікаційних знаків для всіх співробітників внутрішніх справ, які мають спеціальні звання міліції - тобто всіх, хто носить форму.

Опубліковано затверджений Кабміном законопроект, який передбачає приведення всього корпусу законодавства України у відповідність із нововведеннями, передбаченими стратегією реформування МВС.

Отже, МВС перейшло до практичного впровадження реформи, розробленої у співавторстві з громадською експертною радою, підсумував Аваков.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram