ГоловнаПолітика

Журналіст розповів, як зрадник із СБУ здав Донецький аеропорт

Зрадника затримали в Донецьку і доставили до Києва

Журналіст розповів, як зрадник із СБУ здав Донецький аеропорт
Фото: www.62.ua/страница на Facebook Вячеслава Гуменного

Капітана Донецького управління СБУ Олександра Головуру, який здав терористам новий термінал Донецького аеропорту у травні, затримали в Донецьку і доставили на допит до Києва. Про це з посиланням на власні джерела повідомив журналіст Юрій Бутусов на своїй сторінці у Фейсбуці.

За словами Бутусова, Головура є агентом російської розвідки, його завербували ще до початку війни. У департаменті контррозвідувального захисту економіки держави Головура відповідав за ситуацію в Донецькому аеропорту. Він підтримував зв'язок із колишнім командиром донецької групи "Альфа" Олександром Ходаковським.

"Під впливом Головури і його групи керівництво аеропорту заборонило військовослужбовцям України заходити в новий термінал і брати його під охорону під приводом страху пасажирів і зриву роботи аеропорту, звідки до останнього дня відправляли рейси цивільної авіації", - пише Бутусов.

"Співробітник СБУ Олександр Головура втік із термінала разом із Ходаковським. Він увійшов у штаб батальйону "Восток", був довіреною особою Ходаковського. Проте уникнути відплати йому не вдалося. Контррозвідка Служби безпеки України зуміла провести розслідування обставин захоплення аеропорту противником. Зрадника виявлено", - повідомляє Бутусов.

"Зрадника захопила живим наша оперативна група в самому Донецьку і вивезла до Києва. Головура дав цінні свідчення про своїх російських господарів, і досі є для СБУ одним із важливих експертів, добре знайомих із внутрішньою структурою терористів. Він стане важливим свідком у справі про російське вторгнення в Україну і злочини російських спецслужб", - підкреслив журналіст.

Нагадаємо, українські військові тримають оборону Донецького аеропорту з квітня 2014 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram