ГоловнаПолітика

Кабмін закликає переселенців не боятися ставати на облік

База даних не потрапить у руки бойовиків, запевняє Денисова

Кабмін закликає переселенців не боятися ставати на облік
Людмила Денисова
Фото: http://sockraina.com/

Міністр соціальної політики Людмила Денисова запевняє, що поширення інформації про переселенців, які стали на облік, виключене.

За її словами, єдина інформаційна база даних про взяття на облік внутрішньо переміщених осіб надійно захищена.

"Знаю, що люди не стають на облік через те, що така інформаційна база нібито буде загальнодоступною й усі дані будуть поширюватися, зокрема і через Інтернет. Це не так. Уся база формується на захищених каналах, тому переживати нема про що", - подає прес-служба Кабміну слова Денисової.

Міністр нагадала, що влада виплачує переселенцям допомогу - 884 грн для непрацездатних (пенсіонери, інваліди, діти) і 442 гривні для працездатних осіб. При цьому загальний розмір допомоги не може перевищувати 2,4 тис. грн на сім'ю. Допомога розрахована максимум на 6 місяців. Передбачено, що вже після двох місяців із дня звернення працездатні переселенці повинні знайти роботу, в іншому разі допомогу скоротять удвічі.

Нагадаємо, уряд своїм рішенням від 1 жовтня ввів єдиний облік внутрішньо переміщених осіб із Криму та з районів проведення АТО. Тим, хто став на облік, видають відповідні довідки. З 1 грудня лише на підставі цих довідок вони зможуть отримувати соцвиплати (зокрема пенсії).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram