ГоловнаПолітика

Центрвиборчком за рішенням суду змінив голову проблемної 38-ї ОВК

Хто став главою ОВК замість Хорольської - не уточнюється

Центрвиборчком за рішенням суду змінив голову проблемної 38-ї ОВК
Фото: segodnya.ua

Центральна виборча комісія змінила голову окружної виборчої комісії №38 (Дніпропетровська область). Про це повідомляє РБК Україна з посиланням на прес-службу ЦВК.

Дніпропетровський окружний адміністративний суд своїм рішенням від 4 листопада 2014 року визнав протиправними дії окружної виборчої комісії зі складання протоколу про підсумки голосування в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі та зобов'язав ОВК прийняти рішення про проведення повторного підрахунку голосів на 123 виборчих дільницях. Водночас, ОВК округу №38 6 листопада 2014 року оскаржила рішення Дніпропетровського окружного адмінсуду.

Однак з колективного звернення 6 членів ОВК, яке надійшло до ЦВК 7 листопада 2014 року, випливає, що голова зазначеної комісії Хорольська О.М. без рішення ОВК відкликала відповідну апеляційну скаргу. У своїх поясненнях, що надійшли до комісії 8 листопада 2014 року, Хорольська зазначеного факту не заперечує.

"Отже, відмовившись від імені окружної виборчої комісії від апеляційної скарги, глава ОВК перевищила надані їй законом повноваження. Враховуючи зазначене, комісія встановила факт одноразового грубого порушення закону України "Про вибори народних депутатів України" головою ОВК ОВО №38 Хорольською О.М. Водночас, були внесені зміни до складу ОВК, утвореної відповідно до постанови ЦВК від 5 вересня 2014 року №858. Припинивши достроково повноваження голови комісії Хорольської О.М., ЦВК призначила головою ОВК іншого члена зазначеної комісії", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше голова ЦВК поширив заяву про те, що на нього тиснуть люди з команди Коломойського з метою змінити результати голосування в низці проблемних округів. У свою чергу, телеканал "1+1" обіцяв показати репортаж про те, як Охендовський вимагає хабара за "правильний" підрахунок голосів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram