ГоловнаПолітика

Порошенко наказав розібратися з виборами в 59-му окрузі

Президент вимагає притягнути до відповідальності всіх порушників

Порошенко наказав розібратися з виборами в 59-му окрузі
Фото: Вадим Крутивус

Президент Петро Порошенко вимагає від голови Центрвиборчкому Михайла Охендовського і міністра внутрішніх справ Арсена Авакова взяти під особливий контроль ситуацію в 59-му окрузі.

"Президент і як гарант Конституції, і як громадянин украй незадоволений тим, як пройшли вибори у 59-му окрузі. На його думку, дії різних учасників виборчого процесу на цій території призвели до того, що округ не вписується в загальну всеукраїнську картину демократичних, прозорих і чесних виборів відповідно до європейських стандартів", - сказано в повідомленні прес-служби Президента.

ЦВК має забезпечити чесний офіційний підрахунок голосів, а МВС - притягнути до відповідальності всіх, хто порушував закон і правопорядок, незалежно від того, з боку якого кандидата це відбувалося.

Президент доручив Авакову взяти під особистий контроль розслідування кримінальних справ щодо порушень під час виборчого процесу в цьому окрузі і доповісти йому особисто.

Округ №59 з центром в місті Мар'їнка у Донецькій області став останнім округом, від якого ЦВК отримала протоколи. Тривалий час робота окружкому блокувалася озброєними людьми внаслідок боротьби між кандидатами-мажоритарниками - мером Курахового Сергієм Сажком і начальником штабу добровольчого батальйону "Дніпро-1" Валентином Маньком. Сажко вважається людиною Ріната Ахметова, а Манько - Ігоря Коломойського.

За підсумками опрацювання 100% електронних протоколів в окрузі Сажко набрав 30,49% голосів, Манько - 20,97%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram