ГоловнаПолітика

Кабмін офіційно відрізав ДНР і ЛНР від держбюджету

Соцвиплати проводитимуться тільки тим, хто виїхав і став на облік

Кабмін офіційно відрізав ДНР і ЛНР від держбюджету
Фото: Макс Левин

Уряд 7 листопада прийняв постанову, якою відрізав території Донбасу, контрольовані бойовиками, від фінансування з держбюджету.

Постановою №595 передбачено, що в населених пунктах Донецької та Луганської областей, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють або здійснюють не в повному обсязі свої повноваження, видатки з державного бюджету, бюджету Пенсійного фонду України та бюджетів інших фондів загальнообов'язкового державного соціального страхування здійснюються тільки після повернення цих територій під контроль органів державної влади.

При цьому громадянам, які переміщені на контрольовану територію і взяті на облік, пенсії та інші соціальні виплати з бюджетів усіх рівнів та фондів загальнообов'язкового державного соціального страхування виплачуються за заявами цих осіб до органів, які здійснюють такі виплати.

Міністерствам, іншим центральним органам виконавчої влади, місцевим державним адміністраціям наказано забезпечити переведення до 1 грудня всіх бюджетних установ, підприємств та організацій з неконтрольованої території.

Міненерго, Мінсоцполітики, МінЖКГ, Мінекономіки, Мінфін, Мін'юст, Донецька і Луганська ОДА повинні підготувати проект закону щодо визначення механізму врегулювання розрахунків за поставлені і неоплачені енергоносії на тимчасово неконтрольованій території за рахунок коштів, передбачених для виплати пільг і субсидій на цій території.

Скасовано також державну підтримку вугільної галузі підприємствам, які здійснюють свою діяльність на неконтрольованій території.

Нагадаємо, рішення припинити бюджетні перерахування на території, контрольовані бойовиками, анонсував прем'єр Арсеній Яценюк 5 листопада

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram