ГоловнаПолітика

До Верховної Ради пройшли два мільярдери і 10 мільйонерів

У парламенті опинилися 12 представників списку найбагатших бізнесменів за версією українського Forbes

У топ-3 найзаможніших депутатів у новому парламенті увійшли Вадим Новинський (статок $1,4 млрд.), Костянтин Жеваго ($1,1 млрд.) і Сергій Тарута ($ 0,479 млрд.), повідомляють "Коментарі".

Депутатський мандат в новому парламенті отримають Нестор Шуфрич (статок $195 млн.) та Ігор Палиця ($72 млн.). Шуфрич пройшов до парламенту від "Опозиційного блоку" а Палиця - від Блоку Петра Порошенка.

Решта бізнесменів балотувалися до парламенту як самовисуванці.

Мільйонер Олександр Фельдман (статок $248 млн.) здобув перемогу в харківському окрузі №174. Власник "Мотор-Січі" В'ячеслав Богуслаєв ($234 млн.) переміг в запорізькому окрузі №77. Засновник мережі "Епіцентр", Олександр Герега ($218 млн.) пройшов в окрузі №192, який включає чотири райони Хмельницької області.

Майже половину голосів виборців в Артемівську взяв бізнесмен Сергій Клюєв (статок $166 млн.). Власник кількох торгових центрів, мережі готелів і заводу залізобетонних конструкцій Леонід Клімов ($122 млн.) отримав мандат від округу №137 в Одеській обл. Партнери по бізнесу мережі заправок WOG і молокозаводу "Галичина" Ігор Єремєєв та Степан Івахів (статок кожного аналітики оцінили у $87 млн.) перемогли у двох округах Волинської області.

Раніше повідомлялося про те, що спільний статок першої сотні найбагатших людей України за останній рік скоротився на $13 млрд до $42 млрд.

Нагадаємо, що до цього моменту Центральна виборча комісія отримала оригінали протоколів усіх окружних виборчих комісій, окрім ОВК №59 виборчого округу (смт. Велика Новосілка, Донецька обл.)

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram