ГоловнаПолітика

Порошенко активував рішення РНБО про зміцнення обороноздатності

Указ відновлює військову підготовку у школах і надає пріоритет фінансуванню оборонних програм

Порошенко активував рішення РНБО про зміцнення обороноздатності
Фото: Вадим Крутивус

Президент України Петро Порошенко своїм указом активував рішення РНБО від 12 вересня "Про комплекс заходів для зміцнення обороноздатності держави та пропозиції до проекту Закону України "Про Державний бюджет України на 2015 рік" щодо статей, пов'язаних із забезпеченням національної безпеки і оборони України".

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Президента.

Згідно з рішенням РНБО, Кабінету Міністрів доручено невідкладно переглянути порядок комплектування Збройних сил України й інших військових формувань добровольцями, передбачивши укладання короткострокових контрактів на проходження військової служби.

Також уряд має вжити заходів для відновлення початкової військової підготовки в загальноосвітніх навчальних закладах.

Окрім того, Кабінету Міністрів доручено за місяць пропрацювати питання формування оптимальної моделі забезпечення безпеки України, зокрема, з приводу укладення багатостороннього міжнародного договору або двосторонніх міжнародних договорів України з іншими державами про надання Україні дієвих гарантій безпеки для захисту її суверенітету і територіальної цілісності.

"У сфері фінансового забезпечення сектору безпеки й оборони уряду доручено доопрацювати проект Державного бюджету України на 2015 рік, передбачивши пріоритетність фінансування оборонних програм. Зокрема передбачено фінансування потреб національної оборони на рівні щонайменше 3% ВВП на рік", - йдеться в повідомленні.

Згідно з рішенням РНБО, Кабмін також має опрацювати питання розширення виробництва товарів військового призначення для модернізації оборонно-промислового комплексу.

Нагадаємо, РНБО за підсумками засідання 4 листопада доручила розробити законодавчі акти про врегулювання економічної та податкової діяльності на Донбасі, а також рекомендувала Порошенкові негайно внести до Верховної Ради законопроект про скасування особливого статусу районів Донбасу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram