ГоловнаПолітика

Росія заблокувала заяву ООН про засудження "виборів" терористів, - МЗС

Так звані "вибори" терористів порушують Конституцію України і мінські домовленості

Росія заблокувала заяву ООН про засудження "виборів" терористів, - МЗС
Фото: korrespondent.net

Російська Федерація заблокувала заяву Голови РБ ООН для преси із засудженням незаконних "виборів" ДНР і ЛНР на Донбасі, запланованих на 2 листопада.

Про це сказано в заяві Міністерства закордонних справ України, повідомляє прес-служба МЗС.

"У проекті документа підтверджується суверенітет, незалежність і територіальна цілісність України, міститься заклик до всіх підписантів повною мірою виконувати мінські домовленості. У цьому контексті вітаються відповідні зусилля України, зокрема прийняття Верховною Радою України Закону "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей", якими проведення місцевих виборів заплановано на 7 грудня 2014 року", - уточнили в міністерстві.

Заява також засуджує заплановані озброєними угрупованнями на 2 листопада "вибори" на сході України, які не тільки порушують Конституцію і закони України, а й завдадуть серйозної шкоди мінським домовленостям, зазначили в МЗС.

"Такими своїми діями у РБ ООН РФ вкотре продемонструвала небажання і неготовність виконувати мінські домовленості, одним із підписантів яких вона є", - переконані в МЗС.

Нагадаємо, Верховна Рада 16 вересня прийняла президентський закон про введення особливого порядку самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей терміном на три роки, а також про проведення позачергових місцевих виборів у цих регіонах 7 грудня цього року.

Водночас у самопроголошених ДНР і ЛНР заявили про намір провести свої "вибори" 2 листопада.

Президент Петро Порошенко переконаний, що ці вибори ставлять під загрозу мирний процес на Донбасі.

Тим часом Росія вже заявила про готовність визнати "вибори" ДНР і ЛНР.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram