ГоловнаПолітика

Порошенко, Ромпей і Баррозу вітають початок дії УА з ЄС, - заява

Угода стане ключовим інструментом реалізації за підтримки ЄС необхідних реформ в Україні, сказано в заяві

Порошенко, Ромпей і Баррозу вітають початок дії УА з ЄС, - заява
Фото: EPA/UPG

Президенти України Петро Порошенко, Європейської ради Герман ван Ромпей та Єврокомісії Жозе Мануел Баррозу вітають початок тимчасового застосування важливих частин Угоди про асоціацію між Україною та ЄС з 1 листопада 2014 року.

Про це йдеться у спільній заяві президентів, повідомили в прес-службі Президента України.

"Це відповідає прагненням українського народу, який засвідчив свою підтримку тіснішим відносинам з Європейським Союзом, у тому числі зовсім нещодавно під час парламентських виборів 26 жовтня", - наголошується в заяві.

Президенти України, Євроради та Єврокомісії впевнені, що Угода про асоціацію стане ключовим інструментом реалізації за підтримки ЄС необхідних реформ в Україні протягом наступних років.

"Тимчасове застосування охоплюватиме такі важливі сфери, як верховенство права, боротьба зі злочинністю та корупцією, а також посилене секторальне співробітництво", - сказано в заяві.

Підкреслюється, що інавгураційне засідання Ради асоціації, яке визначить пріоритети і почне процес моніторингу імплементації Угоди, відбудеться до кінця поточного року.

Автори заяви також вітають продовження терміну дії автономних торгових преференцій ЄС для України до кінця 2015 року і підтверджують важливість належної підготовки до тимчасового застосування торговельних положень Угоди з 1 січня 2016 року.

Президенти України, Європейської ради та Єврокомісії висловили надію на якнайшвидше завершення процесу ратифікації УА всіма державами-членами ЄС відповідно до національних процедур.

"Угода сприятиме процвітанню та стабільності на нашому континенті та створить нові можливості для регіонального співробітництва між Україною та її сусідами", - переконані автори заяви.

Також підкреслюється, що ЄС зобов'язується підтримувати Україну на її шляху до сучасної європейської демократії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram