ГоловнаПолітика

Порошенко провів телефонну розмову з Путіним, Меркель і Олландом

Йшлося про вибори на Донбасі і переговори щодо газу

Порошенко провів телефонну розмову з Путіним, Меркель і Олландом
Фото: http://president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з президентами Франції Франсуа Олландом, Росії Володимиром Путіним і федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

Сторони привітали досягнення газових домовленостей між Україною, Росією і Європейським Союзом, повідомляє прес-служба президента України.

Вони обговорили ситуацію в Донецькій і Луганській областях України і повторно закликали до негайного припинення вогню за умови моніторингу та верифікації ОБСЄ.

Лідери країн дійшли згоди, що врегулювання конфлікту мають досягнути зі збереженням суверенітету і територіальної цілісності України, особливо в контексті виборів, запланованих на Донбасі на 2 листопада.

Співрозмовники підтвердили свою прихильність послідовному виконанню Мінських домовленостей - основі досягнення мирного врегулювання.

Україна, Німеччина та Франція висловили загальну чітку позицію, що не визнають запланованих сепаратистами виборів, адже вони суперечать Мінським домовленостям, зокрема пункту 9 Мінського протоколу від 5 вересня, який визначає необхідність проведення дострокових місцевих виборів в окремих районах Донецької та Луганської областей виключно згідно з українським законодавством, і закликали Росію також не визнавати ці вибори.

Вони підкреслили важливість продовження роботи Тристоронньої контактної групи за участю України, Росії та ОБСЄ.

Нагадаємо, минулого тижня Путін заявив, що в мінських домовленостях не зафіксовано проведення виборів на Донбасі за українським законодавством.

28 жовтня міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що РФ визнає "вибори" в ДНР і ЛНР.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram