ГоловнаПолітика

МВС розслідує підкуп виборців в окрузі Довгого

Аваков пообіцяв покарати винуватих

МВС розслідує підкуп виборців в окрузі Довгого
Олесь Довгий
Фото: Макс Левин

Міліція розслідує чотири факти підкупу виборців на виборах у мажоритарному окрузі №102 (Кіровоградська область), де переміг Олесь Довгий.

Про це журналістам сказав міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

"Розслідують, наскільки я розумію, чотири епізоди безпосереднього підкупу (виборців)", - сказав він.

За словами Авакова, максимум, що може зробити МВС - покарати винуватих у підкупі та скасувати результати голосування на одній з дільниць.

Усього ж, за словами Авакова, МВС відкрило 400 кримінальних проваджень у зв'язку з порушенням виборчого законодавства на виборах Верховної Ради.

"Близько 400 справ порушено щодо цього. Є вже заарештовані нами на два місяці, і я думаю, що це будуть довгі терміни. І понад те - ми хочемо, щоб це були довгі терміни і жорсткі покарання", - сказав він.

За словами Авакова, жорсткі покарання за порушення виборчого законодавства допоможуть уникнути порушень на наступних виборах.

Нагадаємо, 27 жовтня Комітет виборців України звернувся до ЦВК із проханням визнати недійсними вибори в окрузі №102 через значні фальсифікації під час голосування.

У відповідь у ЦВК заявили, що закон дозволяє визнати недійсними результати голосування лише в окремих виборчих дільницях, а не загалом в окрузі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram