ГоловнаПолітика

Російські журналісти визнали Пореченкова негідником із двома звивинами

На совісті актора буде загибель представників ЗМІ

Російські журналісти визнали Пореченкова негідником із двома звивинами

Московський союз журналістів заявив, що російський актор Михайло Пореченков не мав права надягати шолом з відміткою "Преса", стріляючи по українських військових.

Про це в ефірі радіостанції "Эхо Москвы" сказав голова Союзу Павло Гусєв.

"Він просто підло вчинив щодо всіх журналістів, - підкреслив Гусєв. - І якщо у найближчі дні загинуть журналісти, які сьогодні ходять там у цих касках і бронежилетах, то нехай Пореченков знає: на його руках їхня кров. Тому що журналіст не має права брати зброю в руки. І це всіма міжнародними конвенціями заборонено".

"У мене просто все кипить всередині. Ми стільки боремося, стільки робимо, щоб захистити журналістів. І якийсь пацан з двома звивинами, але з гарною мордою, влаштовує такі провокації", - додав Гусєв.

У свою чергу сам Пореченков сказав "Эхо Москвы", що вдягнув костюм з написом "Преса" "не спеціально". "Що дали", - додав він.

Нагадаємо, 30 жовтня Михайло Пореченков відкрив вогонь з великокаліберного кулемета по українських військових в аеропорту Донецька. Відео, на якому він у військовій формі і касці з написом "Преса" стріляє з великокаліберного кулемета, з'явилося в мережі.

МВС і СБУ порушили кримінальні провадження стосовно Пореченкова. Влада України подасть актора в розшук за лінією Інтерполу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram