ГоловнаПолітика

МВС порушило справу проти Пореченкова

Влада України подасть актора в розшук за лінією Інтерполу

МВС порушило справу проти Пореченкова

Слідче управління МВС порушило кримінальну провадження щодо російського актора Михайла Пореченкова.

Про це написав глава МВС Арсен Аваков, уточнивши, що справу відкрито за частиною 4 ст. 260 Кримінального кодексу України, санкція якої - позбавлення волі на строк від 7 до 12 років.

"Михайло Пореченков, прибувши до Донецька, у складі збройної банди, особисто взяв участь в обстрілі підрозділів українських збройних сил з автоматичної зброї. Ці кадри обійшли телеекрани, в повному обсязі викриваючи цього громадянина Росії у скоєнні злочину на території України", - зазначив Аваков.

Він додав, що в п'ятницю слідчі звернуться до суду і Пореченкова оголосять у розшук із санкцією у вигляді арешту.

"Неминуче буде підключення до розшуку Інтерполу. Слідчі переконані, що за наявності настільки очевидних доказів злочину, рішення суду Інтерпол активно підтримає розшук, і Пореченков не зможе їздити по світу, поза межами Росії, уникаючи арешту й екстрадиції в Україну", - підсумував міністр.

Нагадаємо, 30 жовтня Михайло Пореченков відкрив вогонь з великокаліберного кулемета по українських військових в аеропорту Донецька. Відео, на якому він у військовій формі і касці з написом "Преса" стріляє з великокаліберного кулемета, з'явилося в мережі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram